Passion for den gode kaffe driver lokalt iværksætteri

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Leave a Comment

Du støder på dem på i gadebilledet, retrocampingvognene, hvor lugen er slået op for salg af en af danskernes favoritdrikke – kaffe! Kaffe Klubben er historien om lokalt iværksætteri drevet af passion for fremdrift, udvikling og ønsket om at servere god kaffe.

Michael Kokborg, indehaver af Kaffe Klubben, har som søn af to selvstændige erhvervsdrivende iværksætteri flydende i årene. Der skulle dog gå godt 20 år, før det fik frit løb.

Kaffeelskeren er uddannet pædagog og samtidig en passioneret skiløber. To ting, der har været svære at få til at harmonere, når størstedelen af vinterhalvåret er blevet tilbragt på skiløjperne. Derfor gik Michael Kokborg over til at tilbringe somrene med at køre land og rige rundt med eventjobs.

Det var her idéen om at anskaffe sig en campingvogn og bygge den om til bar opstod. For hvorfor arbejde for andre, når man kan gøre det selv?
Campingvognen fik han, men drinks blev i første omgang erstattet af…ja, kaffe, og Kaffe Klubben var i gang.

Kvalitet og økologi

Virksomheden har været Michael Kokborgs fuldtidsbeskæftigelse i de seneste tre år. En vogn er blevet til fem, suppleret med fire rullebarer, der fylder mindre og derfor passer ind flere steder. Den oprindelige tanke om en barvogn har også set dagens lys, dog i kombination med kaffe.

Kaffe Klubben samarbejder med Segafredo om levering af kaffebønner og udstyr. Når vognene ruller ud er det derfor med fairtradekaffe i alle afskygninger, både varme og kolde, lige fra den stærke espresso til de populære caffe latte, cappuccinos og iskaffe.

Er man ikke kaffeelsker, går man ikke forgæves, for Kaffe Klubben serverer også økologisk te, kakao og chai latte. Mælken er naturligvis også økologisk.

Kaffe Klubbens vogne er også godkendt til mad i mindre skala.

– Men kaffe er hele tiden omdrejningspunktet, fastslår Michael Kokborg.

Muligheder for udvikling

Via sine tidligere eventjobs har Michael Kokborg fået skabt sig et stort netværk rundt i hele landet, og det har været med til at skubbe Kaffe Klubben godt i gang. Vognene har været ude til mange små og store events, bl.a.  under Copenhagen Grand Prix og på Tinderbox. 

Og næste generations kaffedrikkere er på vej. Kaffe Klubben har et samarbejde med Oure Efterskole, hvor de er til stede ved særlige lejligheder. Og det er populært blandt de unge.

Som selvstændig har Michael Kokborg et fast princip, han arbejder ud fra.

– Jeg bruger ikke flere penge, end jeg har. Det gør, at jeg er robust. Omvendt kræver det lidt mere tålmodighed i forhold til vækst.

Lige nu har Michael Kokborg kig på en udvidelse i Jylland for at komme tættere på markedet. Kørselsudgifter er ikke uventet en af de tunge poster i Kaffe Klubbens regnskab.

Derudover arbejder Michael Kokborg på at komme mere i gang i det nærlokale område. For mens han har en del jobs i hovedstadsområdet og på den anden side af Storebælt, så er vi i hans egen hjemkommune lidt længere tid om at tage kaffe-to-go konceptet til os.

– Kaffeudviklingen er også på vej til Slagelse, det tror jeg på, siger en optimistisk Michael Kokborg.

Der er dog et par knaster på vejen til yderligere vækst lokalt, idet Slagelse Kommune ikke tillader Kaffe Klubben – og andre gadesælgere for den sags skyld – at stille vogne op, hvor som helst. Og her kan Michael Kokborg kun se til, hvordan kollegaer fra øvrige byer på Sjælland har lettere ved at komme ud og møde kunderne.

Iværksætter i hjertet

Selv om Michael Kokborg arbejder en god del af døgnets 24 timer, så kan han ikke ene mand nå det hele. Han samarbejder derfor med en række selvstændige og har ungarbejdere tilknyttet, der hjælper med at passe Kaffe Klubbens vogne, når de er på farten.

Men hele tiden arbejder han på nye idéer, nye områder Kaffe Klubben kan bevæge sig ind i og på at skabe udvikling.

– Er man iværksætter i hjertet, holder man aldrig fri, smiler Michael Kokborg.

Prisen er mindre tid til familie og venner og færre uger på ski. Men udviklingen af Kaffe Klubben er så stærk en drivkraft, at arbejde og fritid flyder sammen og holder gejsten oppe for iværksætteren.

Læs mere på kaffevogne.dk.   

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *