Positiv udvikling i træindustrien bringer 50 nye arbejdspladser til Slagelse

Mette N.Forretningsudvikling, Slagelse, Vækst

Palsgaard Spær åbner ny produktion på Industrivej 5 i Slagelse og samler her aktiviteterne på Sjælland under et tag. Det giver virksomheden et centralt udgangspunkt til at servicere nye som eksisterende kunder øst for Storebælt. Med åbningen bliver der brug for op mod 35 nye ansatte i produktionen.

Med fem afdelinger i Danmark og en i Tyskland er Palsgaard Spær med sine i alt 230 ansatte den førende virksomhed indenfor produktion af spær og byggekomponenter i træ. De senere år har de været inde i en rivende udvikling og oplever fremgang. Det har medført, at de nu åbner ny afdeling i Slagelse. Her samles produktionsaktiviteterne fra Vordingborg, som lukkes ned, samt den lokale administration på 12 ansatte, der tidligere har ligger på Ndr. Ringgade i Slagelse.

– Pladsen var blevet for knap i Vordingborg og vi har så meget gang i udviklingen, at vi har svært ved at følge med i produktionen. Derfor ser vi frem til at åbne en ny, større produktion i Slagelse, siger Tobias Smith, divisionsdirektør i Palsgaard Spær og tilføjer:

– Herfra får vi en central placering, der sikrer et godt udgangspunkt til at kunne service nye som eksisterende kunder på Sjælland. 
​Udover spær producerer Palsgaard Spær tagmoduler og vægrammer til parcel- og rækkehuse. Dette område har stor fokus og får meget opmærksomhed i branchen, da netop træ er et af de mest klima- og miljøvenlige byggematerialer, og med den nye etablering i Slagelse bliver det muligt at brede de nye byggematerialer ud til endnu flere Sjællandske kunder.

Gensyn med Slagelse

Slagelse bliver dog ikke noget helt nyt bekendtskab for virksomheden, der lokalt tidligere har haft produktion i byen under navnet Precon. Endda i de selv samme bygninger, som de nu indtager.

– Det var ren nostalgi, da jeg trådte ind ad døren igen for noget tid siden. Lokalerne er meget velegnede til vores type produktion, der er meget pladskrævende, siger Tobias Smith.

Palsgaard Spær tager enkelte erfarne produktionsfolk med sig til Slagelse, men får behov for op mod 35 yderligere ansatte i takt med at produktionen øges.

– Vi bygger langsomt op, så vi sikrer os, at vi fastholder vores høje kvalitet, fastslår Tobias Smith.

Holder egen jobmesse

Til produktionen søges såvel faglærte som ufaglærte medarbejdere.

– Vi søger medarbejdere, der er mødestabile og arbejdsomme. Og så er det en fordel, hvis man kan tolke en produktionstegning. Men det er ikke noget krav, at man tidligere har arbejdet med produktion af spær eller komponenter i træ. Oplæringen skal vi nok tage os af, siger Tobias Smith.

For at komme godt på vej i ansættelsesprocessen, inviterer Palsgaard Spær til en jobmesse den 11. september, hvor interesserede kan møde personligt op og få en snak om med virksomheden om jobmulighederne og forventninger til ansatte. Messen afholdes hos Slagelse Erhvervscenter, tilmelding via Jobcentret er nødvendig.

Taget hånd om af erhvervscentret

Jobmessen er kommet i stand i et samarbejde med Slagelse Erhvervscenter og Jobcenter Slagelse. Særligt Slagelse Erhvervscenter har været en stor hjælp i processen omkring etableringen i Slagelse.

– Det er en stor mundfuld at åbne en ny afdeling, så vi er meget taknemmelig for den sparring og dialog vi har haft med erhvervscentret og den hjælp de har ydet os. De har taget godt hånd om os fra start med præsentation af mulige placeringer, inspiration til jobmessen og henvisninger til relevante kontaktpersoner og mulige samarbejdspartnere lokalt, udtaler Tobias Smith.

– Det har været en spændende proces. Det er vigtigt for os, at virksomheder føler sig godt behandlet og velkomne i Slagelse Kommune. Vi er rigtig glade for at Palsgaard Spær har valgt at etablere sig her og vi følger naturligvis sagen til dørs, så de kommer godt fra start her, siger Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter.

De første leverancer fra Slagelse forventes klar ultimo 2019. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg