Robot fra Slagelsefirma vækker international interesse

Mette N.Forretningsudvikling, Slagelse, Teknologi Leave a Comment

Indehaver af Cobot Lift, Flemming Bischoff Truelsen, står bag en unik opfindelse, der øger løfteevnen på en fritstående robot fra 10 til 25 kilo. Cobotten har vakt stor interesse, både hos en af verdens førende robotvirksomheder, Universal Robots i Odense, samt hos kunder og potentielle samarbejdspartnere verden over.

Det er en blanding af stor begejstring for eget projekt og snusfornuft på samme tid, der fylder hos Flemming Bischoff Truelsen, indehaver af Cobot Lift. Efter lidt over et års arbejde, har hans seneste opfindelse vist sit værd og løfter øjenbryn verden over. Årsag? Han har skabt en fritstående kollaborativ robot, en såkaldt cobot, der kan løfte op til 25 kilo. Hidtil har sådanne robotter kun været i stand til at løfte 10 kilo uden brug af afskærmning. 

Cobotten består af en robotarm fra Universal Robots i Odense, der er blandt verdens førende robotvirksomheder. Via Flemming Truelsens opfindelse kombineres robotarmen med en vakuumløfter, hvorefter cobotten programmeres individuelt til virksomheder, alt efter den type opgave, den skal løse. F.eks. at pakke tunge sække, spande eller kasser på paller.

Robotløsningen øger dermed ikke bare effektiviteten i virksomhederne, den frigører samtidig arbejdskraft til andre opgaver. – Og det er en sikker løsning, fordi man kan arbejde omkring den, understreger Flemming Bischoff Truelsen. Cobot Lifts unikke opfindelse flytter grænserne for cobottens formåen betydeligt, og det har, som nævnt, vakt interesse verden over.

– Vi har fået henvendelser fra alle kontinenter, fortæller Flemming Bischoff Truelsen, der driver Cobot Lift i samarbejde med sin kone Rikke Bischoff Truelsen.

Søger samarbejdspartnere

Men selv om der ikke hersker tvivl om cobottens fordele og potentiale, så er salget af den udfordrende for den lille Slagelsevirksomhed. Det er både tids- og ressourcekrævende for en så lille organisation. Derfor arbejder Cobot Lift på at finde en eller flere egnede samarbejdspartnere, der er etablerede indenfor salg og service af robotløsninger. Og de er allerede i forhandling med flere potentielle partnere rundt om i verden.

Samtidig er Cobot Lift på vej til at blive UR (Universal Robots) Plus godkendt virksomhed, hvilket vil give Cobot Lift en blåstempling af produktet samt adgang til et stort online showroom ud mod hele verden. Og det vil give en stor fordel for salgsfremstødet af cobotten, der for en komplet løsning ligger på en pris på omkring 450.000 kr.. 

Studerende bidrager til udviklingen

Udover Flemming Truelsen og Rikke Bischoff, beskæftiger Cobot Lift en automationsteknolog, der arbejder med programmering af cobotten. Desuden skal tre automations- og produktionsteknologistuderende bidrage og tage ved lære af den videre udvikling af cobotten.

Et af de områder, der skal arbejdes med fremadrettet, er selve designet. For selv om en robot er sat i verden for at løse en specifik arbejdsopgave, så må den også godt tage sig lidt pæn ud.

Og til det evige spørgsmål, om en robot som denne vil afløse menneskelige hænder?

– Den vil frigive hænder til andre opgaver, og som regel sker der det, at en virksomhed, der investerer i robotløsninger, vækster og får brug for flere ansatte, siger Flemming Bischoff Truelsen.

Den lokale iværksætter ejer og driver udover Cobot Lift også virksomheden Automation og Teknik, der udarbejder specifikke løsninger til virksomheder over hele landet. Opfindergenet fornægter sig ikke hos Flemming Bischoff Truelsen, der går en spændende fremtid i møde med begge virksomheder.

Læs mere om Cobot Lift på: www.cobotlift.com

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *