Samarbejde mellem kultur og erhverv sikrede succes

Mette N.Iværksætteri, Slagelse

Slagelse kom i medierne både lokalt, regionalt og endda nationalt, da Atlantia Slagelse Sommerlyd, et helt nyt musiktilbud i byen, så dagens lys den 28.-29. august her på Posthusets parkeringsplads. Det var en spirende idé, der på rekordtid voksede sig stor. Lokal opbakning fra både frivillige og erhvervslivet gjorde det hele muligt. 

Spilleglæden lyste ud af kunstnerne på scenen og de blev modtaget af et publikum, der tydeligvis havde hungret efter igen at kunne slippe hverdagen og give sig hen til musikken. Atlantia Slagelse Sommerlyd med bl.a. Carpark North og Jesper Binzer med band på plakaten, blev en flot lokal succes.

Det er iværksætter Miguel Calderon fra Another Solution, der er ophavsmand til idéen, der i første omgang omhandlede en intimkoncert på Posthuset på Sdr. Stationsvej i Slagelse, hvor han driver sin virksomhed. Herfra tog det hele hurtigt fart og med flere frivillige ildsjæle ombord voksede projektet.

– Vi savnede en oplevelse ud over det sædvanlige og stedet her er oplagt til det. Posthuset er virkelig blevet et unikt samlingssted for iværksættere og etableret erhverv, hvor idéerne flyver frit og der er kort fra tanke til handling, når flere sidder sammen. Det er i det her miljø, at tanken om at skabe nogle nye, unikke musikoplevelser er opstået, fortæller Miguel Calderon. 
Miguel Calderon producerer og sælger merchandise for kendte danske musiknavne via Another Solution. Herigennem blev kontakterne til kunstnerne skabt og med bl.a. Jacob Vedel Hejlesen på holdet blev der rakt ud til lokalområdet om at støtte op om den nyeetablerede musikfestival.

Mange former for hjælp

Responsen kom prompte. Selv om vi har været – og mange stadig er midt i – en hård tid, erhvervsmæssigt set, så har Miguel Calderon og hans hold udelukkende oplevet stor velvilje til at bakke op om at skabe liv og aktivitet i byen. Nogle har bidraget med økonomiske sponsorater, mens andre er stillet op med arbejdskraft eller leverancer.

– Det er ganske enkelt fantastisk. Uden hjælpen fra alle de lokale sponsorer og frivillige ville dette aldrig været blevet til noget. Vores mål var at lave noget lokalt og vise, at vi også i Slagelse kan komme lidt ud, selv under de omstændigheder hele coronasituationen nu byder os. Det lykkedes og mere til, siger Miguel Calderon og fortsætter:

– Med den opbakning vi fik fra alle sider, blev vi hurtigt klar over, at denne event ikke kun var forbeholdt byen her, men kunne vise alle, at her i Slagelse sidder vi ikke og venter til Covid-19 er ovre – vi gør noget. Det budskab er gået klart igennem.

Nu håber han, at det har givet andre lyst til og mod på at tage initiativ til lokale tiltag og aktiviteter.

– Med den opbakning fra lokallivet og kommunen, så er alt muligt. Vi behøver ikke gå i stå fordi verden forandrer sig. 

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg