SDU indbyder erhverv til samarbejde om fremtidens arbejdskraft

Mette N.Uddannelse, Virksomhed Leave a Comment

Der er mangel på arbejdskraft og som følge deraf rift om de dygtige studerende. Hos Syddansk Universitet (SDU) Slagelse er samarbejde med det lokale erhvervsliv vigtigt, både for at hjælpe erhvervslivet og de studerende. Det sker bl.a. via en intern jobbank og et tilbud til virksomheder om at møde de studerende allerede mens de er under uddannelse.

Står du og mangler en ny deltids- eller fuldtidsmedarbejder, der kan bidrage til udviklingen i jeres virksomhed med kompetencer indenfor bl.a. sprog, økonomi, organisation, it, ledelse, markedsføring mv., så har SDU Slagelse måske netop den kandidat til jobbet, som du mangler.

Til sommer dimitterer næsten 200 studerende her lokalt og flere af dem vil gerne ud og prøve kræfter med arbejdsmarkedet. 
SDU har sin egen jobbank, hvor du som erhvervsdrivende kan dele stillingsopslag og synliggøre din virksomhed over for fremtidens arbejdskraft. Se mere her: https://jobbank.sdu.dk/da/for-employers

Mød de studerende i undervisningen

Som virksomhed kan du endnu tidligere møde de studerende, der læser HA Erhvervsøkonomi på 1. semester.

Dette efterår inviterer SDU Slagelse lokale virksomheder indenfor i undervisningen. Her får du mulighed for at præsentere din virksomhed samt fortælle om, hvordan du har arbejdet med og løst en konkret udfordring. Udfordringer som modstand mod forandring, teamsamarbejde, rekruttering og fastholdelse, kultur, ledelse og meget andet.

Før dit møde med de studerende arbejder de med en skriftlig case, baseret på din konkrete udfordring, som de skal finde løsninger på i undervisningen.

Igennem samarbejdet opnår du samspil med de unge studerende og breder kendskabet ud til, hvad det er for nogle opgaver man bliver stillet overfor ude i det ”virkelige” arbejdsliv. 

Har du lyst til at være gæsteoplægsholder i løbet af efteråret, skal du blot kontakte SDU’s virksomhedskonsulent Michelle Hasselbalch på tlf. 65 50 83 76 eller mail: [email protected].

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *