Direktør Lars Visbech Sørensen står i spidsen for medlemsorganisationen Food & Bio Cluster Denmark, der har hovedsæde i Århus, men nu får et lokalt kontor i Slagelse.

Slagelse bliver regionalt center for fødevareklynge

Mette N.Slagelse Erhvervscenter, Slagelse Kommune, Virksomhed

Fødevareklyngen Food & Bio Cluster Denmark åbner kontor i Slagelse. Det skal styrke udvikling og innovation blandt fødevarevirksomhederne på hele Sjælland.

Fødevarevirksomheder i Slagelse og på hele Sjælland får nu endnu bedre mulighed for at få hjælp til udvikling og innovation, når klyngeorganisationen Food & Bio Cluster Denmark åbner kontor på Posthuset i Slagelse. Det nye kontor bliver hjemsted for to medarbejdere, som i samarbejde med de sjællandske fødevarevirksomheder, vidensinstitutioner og øvrige aktører på fødevareområdet skal styrke innovation og skabe vækst på fødevare- og bioressourceområdet i hele regionen. 

Innovation gennem nærhed

– Det er vores klare mål med etableringen af vores nye hubs at bidrage til at skabe nærhed og intensivere både mængden og kvaliteten af innovation med adgang til viden, udviklingsfaciliteter og finansiering af innovation på nationalt niveau, siger direktør Lars Visbech Sørensen, Food & Bio Cluster Denmark.

– Vores mål er at drive øget innovation og vækst gennem styrket konkurrenceevne, eksport og entreprenørskab. Derudover vil vi bidrage til at skabe øget adgang kvalificeret arbejdskraft og sætte ny viden og forskning i arbejde ude i virksomhederne.

En stærk medspiller

– Med placeringen i Slagelse får Food & Bio Cluster Denmark en central placering på Sjælland. Det er tæt på de virksomheder, uddannelser og centrale aktører, som de skal arbejde sammen med. Det vil styrke hele Sjælland og være med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele regionen og samtidig være en vigtig del af udviklingen af vores kommune og #kommunepånymåde, siger kommunaldirektør Frank. E. Andersen.

Forskningsministeren har udpeget Food & Bio Cluster Denmark til at være den nationale klyngeorganisation til at arbejde for at skabe innovation indenfor fødevare- og bioressourcer i Danmark og internationalt. Slagelse er valgt som hjemsted for klynges regionale kontor, fordi Slagelse allerede har flere virksomheder indenfor området, og samtidig er kommunen også hjemsted for blandt andet Fødevarestyrelsen, Flakkebjerg Planteavlscenter og flere andre aktører på området.

– Det er med stor glæde, at vi byder Food & Bio Cluster Denmark velkommen til Slagelse. Vi ser det som en klar fordel for både vores lokale virksomheder og for hele regionen, at vi får en så stærk medspiller indenfor fødevarevirksomheder til området. De har fingeren på pulsen og kan understøtte udviklingen med viden og aktiviteter. At de får udgangspunkt på Posthuset i Slagelse er vi stolte af og vil gøre vores bedste for at de finder sig godt til rette her, siger erhvervschef Per. B. Madsen.

En af flere klynger

Placeringen af Food & Bio Cluster Denmarks i Slagelse er sket i regi af KKR Sjælland samarbejdet, og er en af i alt fire klynger, som lige om lidt får kontor i Region Sjælland.

Food & Bio Cluster Denmark har med de seneste satsninger i alt otte kontorer geografisk fordelt over hele Danmark med hovedkontor i Agro Food Park, Aarhus og kontorer i København, Aalborg, Viborg, Holstebro, Vojens, Vejle og Slagelse.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg