Casper Berg (th.) startede Slagelse Engineering tilbage i 2018. Her ses han i de nye lokaler på Dalsvinget i Slagelse sammen med Jens-Emil (tv.) og Kenneth (midten). Foto: Mette Juhl

Slagelse Engineering i vækst sigter mod at skabe flere arbejdspladser

Mette N.Uncategorized, Virksomhed

Siden Casper Berg startede Slagelse Engineering i 2018, er væksten kun gået en vej, opad. Den lokale virksomhed har fundet sin plads i markedet med at levere skræddersyede kundeløsninger og specialmaskiner til primært produktionsvirksomheder. Med et professionelt advisory board ombord og en dygtig medarbejderstab, er der nok af opgaver at tage fat på.

Man skal have lidt af en ”Ole opfinder” i maven som ansat i Slagelse Engineering. Her udarbejdes skræddersyede kundeløsninger og bygges specialmaskiner, en stor del af dem til medicoindustrien

– Noget som ikke er standard, primært små emner, som indeholder mekanik, el og styring, forklarer indehaver Casper Berg.

Og det går godt. Siden virksomheden startede i 2018 er væksten støt stigende. – Vi har doblet vores omsætning hvert år og i år ser det endnu bedre ud. Det går rigtig stærkt, lyder det fra Casper Berg, der tidligere på året rykkede virksomheden fra Korsør til nye lokaler på Dalsvinget i Slagelse. Her har de indrettet sig med egen tegnestue samt værksted, hvor maskiner samles, testes og indkøres før levering.

På det ledelsesmæssige plan har Casper Berg haft stor glæde af at få et advisory board tilknyttet Slagelse Engineering.

– Både med henblik på den daglige drift og strategi. Men også netværksmæssigt. Det er nogle stærke profiler at have med ombord.

Og strategien er klar. Slagelse Engineering arbejder målrettet på at blive den foretrukne leverandør af specialløsninger til medicoindustrien. Det vil samtidig betyde flere lokale arbejdspladser. – Vi skal gerne op og være 20 ansatte, siger Casper Berg.

Håndværkerbaggrund giver god ballast

Slagelse Engineering har pt. 4 fastansatte. Stort set alle har en håndværksmæssig baggrund, hvor der er bygget en ingeniør eller teknisk uddannelse ovenpå. At have en praktisk, håndværksmæssig erfaring er en fordel i udviklingen af maskinerne.

– Vi vælger gerne dem fra toppen af klassen. Her er man med i projekter fra start til slut og inde over alt fra udvikling af koncept og design til dokumentation og montage. Det kræver, at man er handlekraftigt, siger Casper Berg og fortsætter:

– Det er vigtigt for mig, at mine folk har det godt. Derfor lægger han som chef vægt på frihed under ansvar. Det har været medvirkende til, at det indtil videre ikke har været en udfordring af finde den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft lokalt. Det er samtidig Casper Bergs klare opfattelse, at mange prioriterer at arbejde tæt på hjemmet i dag – at familie- og fritidslivet vejer tungere end løftet om højere lønninger i langt større virksomheder udenfor kommunens grænser.

Udover de faste medarbejder har Slagelse Engineering tilknyttet en mindre gruppe freelancere, der hjælper til under spidsbelastninger ved større projekter.

Netværk er nyttigt

– Jeg har brugt mit netværk rigtig meget, både i forhold til kunder og til arbejdskraft, siger Casper Berg, der altid er på udkig efter at udvide sit netværk, der hvor det giver mening. Her lader Casper Berg sig ikke begrænse af nærområdet, men kigger også langt bredere ud for at finde de netværksdannelser, der giver ham mest værdi.

Det er netop netværket, der sidste år skabte kontakt til Jens-Emil, der studerer produktionsteknologi hos Zealand Sjællands Erhvervsakademi. Han har tilbragt sit praktikophold i Slagelse Engineering og matchet mellem de to parter har været så god en succes, at Jens-Emil fortsætter som fastansat efter endt uddannelse denne sommer.  

– Det har været helt vildt godt, så det vil vi nok gøre igen på et tidspunkt. Ikke nødvendigvis på samme område, det kunne også tænkes at være noget marketingmæssigt, siger Casper Berg.

Slagelse Engineering godt på vej mod at nå sine mål. Ordrebogen er fyldt op og overvejelsen går derfor på, om tiden er inde til at ansatte flere for at kunne følge med efterspørgslen og eskalere virksomheden.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg