Frede Høst og hans datter Emma fra Host Design præsenterede deres unikke raflebægere og de produkter, de i øvrigt har fremstillet, i Dragens Hule. Foto: Mette Juhl

Stor spørgelyst og interesse for lokalt iværksætteri i Dragens Hule

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter, Uncategorized, Vækst

Seks iværksættere med seks meget forskellige produkter trådte for nylig ind foran et panel af lokale erhvervs- og uddannelsesledere, da vi i Slagelse Erhvervscenter åbnede Dragens Hule for anden gang. Det blev igen en udbytterig oplevelse for såvel drager som iværksættere, der gik fra oplevelsen med hovederne snurrende af nye tanker om vejen frem.

Ny teknologi til oplevelsesindustrien, skræddersyede fittings til landbruget, hjælperedskaber til dagligdagen, håndlavet spil og en fermenteret drik var det, der blev præsenteret for panelet, da lokale iværksættere pitchede deres forretningsidéer i denne anden udgave af Dragens Hule.

Inspirationen til arrangementet er hentet fra tv-succesen Løvens Hule. Men i denne lokale version er det i første omgang ikke pengesummer, der er på spil. Derimod handler det primært om sparring og om at åbne døre for iværksætterne, så de kan komme bedst muligt videre i deres forretningseventyr. Dragerne stiller således også ganske frivilligt og vederlagsfrit op, simpelthen fordi de brænder for at kunne hjælpe det lokale erhvervsliv.

Panelet, der lyttede, spurgte ind til og udøste deres råd omkring produkterne, bestod igen i år af direktør Jens-Ole Larsen, koncerndirektør og indehaver af Slagelse Transportcenter, Jan Milvertz, ejendomsmægler og investor i JMI Gruppen, Louise Lecanda, advokat og partner i Advodan, Kenneth Kristensen, kreativ direktør i Whothat samt Martin Senderovitz, lektor i entreprenørskab og relationsledelse ved SDU.

Personlighed og faglighed går hånd-i-hånd

Men hvad kendetegner egentlig en god iværksætter i deres øjne?

– Personlighed. At de kan få tingene ud over kanten, lyder den første indskydelse fra Jan Milvertz, der især ser matchet mellem iværksætter og de rette samarbejdspartnere som en vigtig faktor for succes.

– De skal have en faglig ballast, men også en personlig ballast. Det indebærer bl.a., at man er bevidst om, hvilke kompetencer man ikke har som iværksætter, for ingen har alle kompetencer. Man skal lære at være åben og kunne tiltrække folk, der bidrager på de områder, man ikke selv er ekspert på – kort sagt: Faglige, personlige og netværkskompetencer. Og det kan man faktisk godt lære f.eks. i erhvervscenteret – eller hos os, tilføjer Martin Senderovitz med et smil.

Deltagelse gav nye kontakter

En af de deltagere i Dragens Hule, der netop er på udkig efter den eller de helt rigtige samarbejdspartnere er Odni Gudmundsson, der står bag virksomheden F5Imaging. Og på den front kom han muligvis et stort skridt nærmere det mål med sin deltagelse i pitcheventen.

– Det var en god oplevelse, noget helt andet end at sidde overfor bare én og fortælle om sit produkt, som jeg har prøvet nogle gange efterhånden. De havde så mange gode spørgsmål, siger Odni Gudmundsson, der allerede dagen samlede op og fortsatte snakken med en af dragerne. Endnu et vigtigt skridt videre på iværksætterrejsen er dermed taget.

Også Frede Høst, der står bag Host Design, fik sammen med sin datter Emma en positiv oplevelse ud af Dragens Hule.

– Det var et godt møde med dragerne. Vi havde en god dialog og fik en masse konstruktive tilbagemeldinger. Og så er det en god øvelse, så vi er rustet bedst muligt til at fortælle vores virksomhedshistorie, lyder det fra iværksætteren.

Hydrosafe løb med dagens præmie

Dragens Hule mundede for dragernes vedkommende ud i løfter om videre sparring, kontaktformidling og idéudveksling. Derudover kårede de dagens bedste pitch, som blev belønnet med en billet til iværksættereventen Seedster. Den tilfaldt Hydrosafe ved Rasmus Bahne Hyldal og Martin Bjerregaard Jensen.

Har du brug for sparring på din forretningsidé, hvordan du kommer i gang eller videre med den, får kontakt til business angels m.m., er du altid velkommen til at kontakte vores erhvervskonsulenter her i Slagelse Erhvervscenter. Vi er til for det samme og hjælpen er gratis.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg