Ung elinstallatør udlever iværksætterdrømmen

Mette N.Iværksætteri, Slagelse

Mens de fleste af kammeraterne gik gymnasievejen efter folkeskolen, passede Jannik Lindegaard sin læreplads som elektriker. Nu står han som 24-årig med svendebrev, en installatøruddannelse samt eget firma, Lindegaard El & Teknik. En bedrift, der gør ham stolt og forhåbningsfuld omkring muligheden for at forme sin egen fremtid – også midt i en krisetid.

– Man bliver da stolt over at være sig selv og se sit eget logo, lyder det med et smil fra Jannik Lindegaard, der pr. 1. februar fik opfyldt et livsmål – at blive selvstændig erhvervsdrivende i Slagelse med egen virksomhed, Lindegaard El & Teknik.  

Og selv om han nu, som alle andre, står i en særdeles udfordrende tid, har han ikke mistet modet. – Vi skal jo holde gang i erhvervslivet, lyder det nøgternt fra iværksætteren.

Der har ikke været meget slinger i valsen for Jannik Lindegaard, der er gået målrettet efter at få opfyldt sin drøm. Folkeskolen blev afløst af en læreplads, som igen blev afløst af studierne til installatør.

– Jeg var en af Danmarks yngste elinstallatører, da jeg var færdiguddannet, siger Jannik Lindegaard, der allerede her overvejede springet til iværksætteri. – Men jeg synes, jeg manglede erfaring.

Den unge installatør tog derfor et job i Køge, hvor han arbejdede med både mindre og helt store projekter i millionklassen. Det har givet en solid erfaring, som Jannik Lindegaard har taget med sig over i sit eget firma. – For mig er det vigtigt at have kunden med i hele processen. At lytte, vejlede og rådgive omkring opgaven, priser og hvor der er mulighed for at spare på elregningen. Jeg tilbyder kun løsninger, jeg selv kan stå inde for.

Iværksætterhjælp har givet vigtige værktøjer

I takt med at ønsket om egen virksomhed pressede sig mere og mere på, indledte Jannik Lindegaard et grundigt forarbejde. Han lagde en forretnings- og markedsføringsplan og kom på et boost-forløb for iværksættere igennem Slagelse Erhvervscenter.

– Jeg er helt vildt begejstret for den hjælp, jeg har fået i Slagelse Erhvervscenter. Jeg kan se, at jeg har fået helt andre værktøjer end mine konkurrenter, der også er nye på markedet, siger Jannik Lindegaard, der udover den praktiske læring indenfor alt fra salg til markedsføring også fik en positiv oplevelse ud af det netværk, der opstod under kursusforløbet.

Håber at kunne skabe flere arbejdspladser

Når iværksætteri har stået højt på ønskesedlen for Jannik Lindegaard i flere år, så handler det ikke kun om drømmen om at tjene sine egne penge.

– Jeg vil gerne bestemme selv, gøre tingene på min måde og samtidig bidrage til lokalsamfundet med en god forretning, skabe nogle arbejdspladser og få nogle lærlinge ind.

Men alting starter et sted, og Jannik Lindegaard er meget bevidst om, at iværksætteri kræver mange timer på ”kontoret” og at kunderne, særligt i en branche som elektrikerfaget, kommer ikke af sig selv. Det kræver at man er opsøgende, får skabt gode relationer og et godt ry.

Selv om kalenderen ikke fra start har været helt fyldt op, så har Jannik Lindegaard en god mavefornemmelse omkring fremtiden. Han får hele tiden mulighed for at udføre og byde ind på flere og flere opgaver – både alene og som samarbejdspartnere ved større projekter. Det sker i takt med at elektrikerbranchen er inde i en rivende udvikling, hvor særligt grøn energi og bæredygtige løsninger er i fokus. Et område, som Jannik Lindegaard også selv prioriterer højt i sin virksomhed.  

Kend dine svagheder og stå stærkere

Hvad er så det vigtigste, Jannik Lindegaard har lært om iværksætteri i processen med at starte egen virksomhed?
– Man skal være forberedt på afslag, lære at tackle et nej. Og kende sine svagheder og få hjælp til det man ikke selv har styr på, smiler han.

Hvis du har brug for hjælp til at komme godt i gang som iværksætter, er du til enhver tid velkommen til at kontakte Slagelse Erhvervscenter.

Du kan læse mere om Lindegaard El & Teknik på www.lindegaard-elteknik.dk.

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg