Unge iværksætteres opfindelse høster anerkendelse

Mette N. Iværksætteri, Slagelse

Med Innovationsfonden i ryggen er den lokale virksomhed Hydrosafe klar med en ny løsning indenfor hydraulikkoblinger til gavn for både materiel og arbejdsmiljø i landbruget. Deres opfindelse er udtaget til konkurrencen om at blive del af Agromek Stars, der hylder de største nyheder i branchen på Nordeuropas største landbrugsmesse i november.

Opfindelser handler ikke altid om at finde på et helt nyt produkt. Det handler i lige så høj grad om at finde en ny, forbedret løsning på eksisterende udfordringer. Og her kommer Hydrosafe ved de unge iværksættere Martin Bjerregaard Jensen og Rasmus Bahne Hyldal ind i billedet.

Hydrosafe, der til daglig holder til i kontorfællesskabet Central Business i Slagelse, står bag det farvehåndtag til hydraulikslanger. Produktet er en ny måde at gøre tilkoblingen mellem traktor og redskab let og overskuelig, så landmanden hurtigere kommer på farten mens gummihætten beskytter mod at snavs og urenheder kommer i hydrauliske systemer og omvendt mod at olie drypper på jorden.

– Vi har i første omgang udviklet produktet til landbruget, men idéen og konceptet kan bruges i mange andre brancher også. Faktisk alle steder, hvor man arbejder med hydraulikslanger, fortæller Martin, der sammen med sin kompagnon efter et par års arbejde med forberedelser og finjusteringer på produktet, nu for alvor er klar til indtage markedet med Hydrosafe.

– Med vores løsning sætter vi nye standarder for håndtering af hydraulikslanger. Vi har allerede solgt de første produkter til et par lokale landmænd her på Vestsjælland og har fået rigtig god respons fra kunder. Nu skal vi ud og sælge endnu mere.

Den gode respons kommer ikke ud af ingenting. Produktet er indstillet til Agromek Stars, der hylder årets mest bemærkelsesværdige nyheder på Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek. Messen afholdes i dagene 29. november til 2. december.

Skoleprojekt førte til DM-titel

Idéen til Hydrosafe tog form under Martins uddannelse til maskinmester. Sammen med to studiekammerater, der havde landbrugsbaggrund, skabte de en prototype til et skoleprojekt på opfordring af læreren. Resultatet blev så godt, at de blev udtaget til DM – og vandt.

Med udsigten til, at her havde de tre opfindere virkelig fat i noget, kom Rasmus med ombord. Som civilingeniør bidrager han bl.a. med sin viden om økonomi og virksomhedsdrift.

Fire er sidenhen blevet til to. Efter i startfasen at have drevet iværksætteriet ved siden af faste jobs, valgte Martin og Rasmus, med støtte fra Innovationsfonden, at dedikerede sig til Hydrosafe på fuld tid i februar. Derudover har de en deltidsmedarbejder ansat til at stå for markedsføringen.

Potentiale for eksport

– Jeg havde aldrig tænkt, jeg skulle sidde her i dag. Men det er fedt at skulle tage sine egne beslutninger i sin egen virksomhed, smiler Martin, der ser innovation indenfor landbruget som et vigtigt bidrag til fremtiden. Hydrosafe taler ind i både miljø og arbejdsmiljø.

Makkerparret ser da også et stort potentiale i Hydrosafe, ikke kun herhjemme, men også som eksportvare.  Målet er i første omgang at sælge 4.000 enheder næste år og udvælge hvilke nye markeder, der vil være gode at træde ind på.

På udkig efter investorer

Man kan nå langt indenfor iværksætteri med en rigtig god idé og masser af engagement. Men der skal også økonomi til.    

– Vi vil gerne se det her lykkes, men til marts opfører fundingen fra Innovationsfonden. Derfor er vi på udkig efter investorer, der vil med på rejsen, siger Martin, som sammen med Rasmus tror på, at det nok skal lykkes. Uanset hvordan det kommer til at gå, er de begge stolte af deres iværksætteri, som gør dem mange erfaringer rigere.

Læs mere på hydrosafe.dk

Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg