Britta Olsson, indehaver af Balance ApS, Arbejdsmiljø i balance (tv.) var den første lejer på Vækstfabrikken Slagelse for 10 år siden. Her ses hun sammen med Bolette Trier, daglig leder af Vækstfabrikken.

Vækstfabrikken Slagelse fejrer 10 års jubilæum

Mette N.Iværksætteri, Slagelse Erhvervscenter, Uncategorized, Vækst, Vækstfabrikken Slagelse, Virksomhed

1. april er det 10 år siden Vækstfabrikken Slagelse blev etableret. I det lokale iværksættermiljø har en række virksomheder spiret og slået rødder for at flytte ud og fortsætte på egen hånd. Særligt netværket iværksætterne imellem og sparringen med erhvervskonsulenter og rådgivere, har vist sig at gøre en forskel i arbejdet på at opnå succes som selvstændig erhvervsdrivende.

En tegnestue, en fotograf og videoproducent, en techopfinder og en forhandler af bioaffald. Det er bare et par af de virksomheder, der i dag holder til på Vækstfabrikken, som har kontor på 1. salen af det gamle Posthus i Slagelse. Et iværksættermiljø, der nu runder de første 10 år.

På Vækstfabrikken kan man leje en fast arbejdsplads i form af et kontor eller en plads i det åbne kontormiljø. Men det er blot den fysiske forankring. Den store forskel for iværksætterne ligger i det, der følger med – samarbejdet med erhvervskonsulenterne fra Slagelse Erhvervscenter og rådgivere fra Erhvervshus Sjælland samt ikke mindst netværket med de øvrige selvstændige på både Vækstfabrikken, men også virksomhederne på Posthusets 2. sal.

Vækstfabrikken har formet mig som iværksætter

En af de første iværksættere, der lejede sig ind på Vækstfabrikken i Slagelse for 10 år siden, er Britta Olsson, der står bag virksomheden Balance ApS, Arbejdsmiljø i balance.

– Det har været med til at forme mig, til den jeg er i dag, både som menneske, selvstændig erhvervsdrivende og som virksomhed. Noget af de bedste ved Vækstfabrikken er helt klart sammenholdet. Det at lære en masse mennesker at kende, både de andre iværksættere, men også folk omkring den, har givet mig et netværk, der kun er vokset med tiden.

Det var igennem Slagelse Erhvervsråd, at Britta Olsson fik nys om et nyt projekt, Vækstfabrikken, og de muligheder det kunne give at være en del af det.

– Jeg var tæt på at opgive min virksomhed, for jeg savnede kollegaer og det at have et sted, jeg fysisk kunne tage til hver dag. Jeg arbejdede hjemmefra de første år, fortæller hun.

– Det var helt nyt, da jeg mødte ind første dag. Rammen for Vækstfabrikken var der, men alt skulle skabes og have form, så samtidig med at jeg forsøgte at holde sammen på min egen virksomhed, var det også spændende, at få lov til at sætte sit præg på Vækstfabrikken og sammen med de andre skabe en ”arbejdsplads”. Jeg fik kollegaer, nogen at dele en frokost med, nogen jeg kunne sparre med og nogen at dele oplevelser med, smiler Britta Olsson og tilføjer:

– Jeg voksede som selvstændig og virksomhed. I dag står jeg med en stærk, professionel virksomhed i fortsat vækst, takket være det jeg har fået med i bagagen fra Vækstfabrikken.

Et professionelt og inspirerende miljø

Odni Gudmundsson er en af de nyeste på Vækstfabrikken. Via sin uddannelse som serviceøkonom på Zealand, er han her i praktik i egen virksomhed, F5 Microtech, og dermed i starten af sin rejse som iværksætter.

– Jeg har simpelthen fået så mange muligheder her. Det er et professionelt og inspirerende miljø med en nede på jorden atmosfære. Det giver mig ro til at koncentrere mig om det jeg skal arbejde med i min virksomhed, og samtidig får jeg sparring og adgang til et stort netværk, lyder det fra iværksætteren, der netop har forlænget sit ophold på Vækstfabrikken i Slagelse.  

Odni Gudmundsson er dermed godt på vej som selvstændig erhvervsdrivende. Med sit eget produkt, et sensor- og kamerasystem designet til oplevelsesbaserede virksomheder, har han allerede fået fodfæste hos kunder og der er potentiale for mere, som han bliver støttet i via Vækstfabrikken.

Større overlevelsesrate med et ophold i Vækstfabrikken

Statistik understøtter udsagnet om, at det gør en forskel, om man har været del af Vækstfabrikken eller ej. 92% af de iværksættere, der har lejet sig ind her, har også en virksomhed efter opholdet. Til sammenligning lukker 44% af alle nye iværksættere på landsplan efter tre år, ifølge tal fra Erhvervshus Sjælland.

Forskellen ligger bl.a. i den håndholdte 1:1 sparring, skræddersyede udviklingsforløb og professionelle vækstmiljøer. Derudover har Vækstfabrikken Slagelse et stort netværk af samarbejdspartnere, bl.a. i det lokale uddannelsesmiljø og naturligvis erhvervslivet.

Plads til alle

I Slagelse har daglig leder Bolette Trier været med i alle 10 år.

– Vi har haft mange fantastiske iværksættere igennem Vækstfabrikken i årenes løb. Det har været utroligt spændende at følge og det er en stor glæde, at mange af dem i dag har veletablerede virksomheder, som er vokset, siger Bolette Trier, der udover sit arbejde med Vækstfabrikken også er erhvervskonsulent i Slagelse Erhvervscenter.

– Der er kommet et meget større fokus på iværksætteri på landsplan i de senere år, hvilket er positivt. Og vi oplever da også stadig en stor interesse for iværksætteri, både blandt de unge, men også blandt andre, som ønsker et karriereskifte eller har samlet mod til at udleve drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende. I Vækstfabrikken har vi plads til alle.

Første måned er gratis

Du kan leje dig ind på en plads i det åbne kontormiljø eller i lukket kontor, helt uden depositum. Den første måned er tilmeld gratis. Det giver dig mulighed for at komme hurtigt i gang med udviklingen af din virksomhed.

Alle interesserede er velkomne til en fremvisning af lokalerne. Kontakt daglig leder Bolette Trier på tlf. 29 32 63 62 eller mail [email protected].

Konceptet Vækstfabrikken er startet af Væksthus Sjælland, nu Erhvervshus Sjælland, som stadig er fast samarbejdspartner. Udover Slagelse er der Vækstfabrikker i Køge, Roskilde, Ringsted og Nykøbing F., hvoraf Slagelse er den ældste.

Odni Gudmunsson er i praktik i egen virksomhed, F5 Microtech, på Vækstfabrikken Slagelse.
Om skribenten

Mette N.

Del dette indlæg